Probiotické houbičky

zdarma probiotika místo léků

Tibetské krystalky a houba dodávají tělu potřebná probiotika (rovněž vitamíny a enzymy), které se usadí ve střevech a pomáhají napravit trávení, podporují čištění těla a tím i orgánů, podporují správné fungování imunity. Říká se, že ve střevech se nachází 80-90% imunity. Pouze čisté tělo je schopno se bránit proti nemocem, proto naleznete na internetu dlouhý výčet nemocí, které tyto houby léčí. Vzniká kysaný či kvšený nápoj - každý zná blahodárné účinky například kysaného zelí... Ačkoliv jsou kefíry kyselé, v těle působí zásaditě, stejně jako třeba citrón. Houba a krystaly jsou živé, mohou vydržet mnoho let, stačí se o ně jen řádně starat a budou se vám rychle množit. Doporučuje se začínt na malých dávkách, kolem 2dcl u vodních krystalů a 1dcl u kefíru a kombuchy. Ač se to nezdá, probiotika jsou velmi živá a pokud tělo není zvyklé je přijímat, mohou způsobit zažívací potíže - průjem či zácpu. Po týdnu užívání se obyčejně dávka zdvojnásobuje, podle toho se také houba množí, většinou se po týdnu znásobí... během 14 dní už můžete užívat dávku, jaká je vám příjemná. Houby jsou většinou k dispozici, občas se stane, že je týdenní čekací doba - houbičkám se hold poručit nedá.

Na výběr dle chuti 3 druhy hub

Mléko, vodu nebo čaj... anebo snad vše?

Ceník houbiček

Tibetská houba do mléka 

70 Kč

Tibetské krystaly do vody

70 Kč

Kombucha do čaje

70 Kč

Ceník dopravy

Osobní odběr Ostrava

10 Kč za lahvičku za kus

Doprava 1-3 lahviček poštou domů (lahvičky v ceně)

70 Kč

      (příklad: chci kombuchu a mléčnou houbu - 70 komb. + 70 houba + 70 doprava).

Doprava po celé ČR Českou poštou nebo odběr v Ostravě

Houbičky či krystalky zasílám v pevných nerozbitných lahvičkách doporučeně po připsání platby. (Po velmi negativních zkušenostech s dobírkou již na dobírku neposílám). V pátek kontroluji připané platby a zasílám ihned v pondělí či úterý... u Vás budou houby následující den (někdy až ten další). Pokud vás pošťák nezastihne doma (známe své pošťáky..), zásilku prosím vyzvedněte odpoledne na poště! Na vyžádání mohu poslat číslo k sledování zásilky. Zásilka je vždy pojištěna proti ztrátě. Veškeré informace zašlu předem emailem po kliknutí na tlačítko níže. V případě dotazů mne můžete kontaktovat telefonicky na 604 66 58 54. Možnost osobního odběru v Ostravě Bártovicích (mléčná houba i v OV Zábřehu - nutna vlastní sklenička). Adresu pro osobní odběr v Ostravě zašlu v emailu po odeslání formuláře níže.                                                                                             



    Napište prosím, o jaké druhy máte zájem a zda chcete dopravu poštou. Zontrolujte, zda máte správně uvedený email. Emailem Vám zašlu veškeré informace. Před odesíláním zasílám podrobný návod a doporučení  pro pěstování.

Mám zájem o houbičky

Informace z internetu

Kombucha

Působení:

Pomáhá vstřebávat výživné látky a zlepšuje funkci střev. Díky bohatému obsahu hodnotných laktobacilů (bakterie kyseliny mléčné) udržuje střevní flóru a podporuje přirozenou obrannou schopnost organismu. Odstraňuje z těla jedovaté látky, těžké kovy a nikotin. Je oblíbeným prostředkem ke snížení tělesné hmotnosti (k tomuto účelu je doporučeno pít ji vždy před jídlem, čímž současně snížíme množství potravy potřebné k nasycení).

Z odborné literatury:

Kombucha je čaj s prastarou historií a v současné době empiricky a vědecky prokázanými léčivými vlastnosti. Kombucha není houba podle obvyklých představ, jde o společenství, symbiózu, různých kvasinek a bakterií, jedná se zvláště o kvasinky rodu Saccharomyces a z bakterií zvláště Bacterium xylinum, Acetobacter, guconium a další.

Četné experimenty na zvířatech a klinické studie u lidí prokázaly, že účinnými látkami, které mají schopnost normalizovat sníženou imunitu, jsou právě polysacharidy izolované z kvasinek Saccharomyces a jejich účinnou látkou je tzv. beta-glukan. Glukan jako úspěšný imunostimulátor byl popsán v řadě světových studií u různých snížení imunity.

Kombucha tedy produkuje do čaje mimo jiné především kyselinu glukoronovou, vitamíny B1, B2, B3, B6, B12, kyselinu listovou, L-kyselinu mléčnou, kyselinu octovou a z cukru, který se do čaje přídává (nikoli pro slazení čaje, ale pro výživu tohoto syncitia), kysličník uhličitý, alkohol a kyselinu glukonovou. Každá uvedená složka má svůj účinek, avšak hlavní podstatou účinku tohoto čaje je právě ovlivňování imunity organismu. Kyselina glukoronová má detoxikační funkce, spojuje se s cizími nebo vlastními škodlivými látkami v komplexy glukuronátu a tím zneškodňuje velké množství jedovatých látek. Zanedbatelný není ani antibiotický efekt, který má v kombuchovém čaji kyselina usninová.

Kvasinky Saccharomyces, které jsou jednou z hlavních součástí syncytia (kvasinek a bakterií) kombuchy, produkují do čaje kyselinu glukonovou a látky typu polysacharidu glukanu. Glukan jako produkt stejných kvasinek je mohutný imunostimulant.

Čaj z kombuchy obsahuje prokazetelně značné množství kyseliny glukuronové, která fyziologicky působí v organismu jako účinná detoxikační látka. Váže škodlivé součásti různých jedů na sebe a mění v glukuronáty. Tím je zbavuje toxických vlastností.

Kombuchový čaj nemá žádné vedlejší účinky ani při trvalé konzumaci.


Tibetská houba

K čemu se tibetská houba používá

Tibetská houba umožňuje přípravu kefírového nápoje, který má opravdu pozitivní účinky na lidské zdraví. Bakterie kefíru metabolizují mléčný cukr na mléčnou kyselinu a následně vzniká kyselý, jemně perlivý a lehce alkoholický nápoj, jenž svou strukturou připomíná řídký jogurt. V současnosti se kefír z tibetské houby těší stále větší popularitě, protože má přínos pro zdraví lidského organismu.

A proč právě tibetská houba? Odpověď je jednoduchá - protože se v ní nachází množství rozmanitých bakterií a kvasinek tvořící složité a vysoce proměnlivé seskupení mikroorganismů, které se rychle množí v mléce. Ostatně doma připravený kefír je mnohem účinnější oproti kefíru, jenž se vyrábí komerčně, jelikož domácí má mnohem více probiotických organismů. To je způsobeno faktem, že v komerční výrobě se používá pasterizace. Nápoj z tibetské houby by se měl popíjet vždy večer před spánkem. Následně by se nic nemělo konzumovat. Nejlepší je si dát dvacetidenní léčebnou kúru, po níž následuje desetidenní pauza.

Jaké má tibetská houba účinky

Mikroorganismy obsažené v tibetské houbě a rozmnožené v mléce působí pozitivně ve střevech, kde tvoří nepříznivé prostředí pro různé patogeny, které tím vytěsňují.

Kefír zamezuje hromadění a zahnívání potravy ve střevech a odkyseluje organismus, což je také velice důležité. V trávicí soustavě kefír bojuje s nežádoucími a přemnoženými kvasinkami, viry a bakteriemi. Taktéž se od kefíru dočkáte podpoření imunitního systému.

Nápoj z tibetské houby napomáhá také s celkovou detoxikací organismu. Tibetská houba reguluje krevní tlak a rozkládá cholesterol, čímž ochraňuje naše srdce. Nezáleží přitom na tom, jestli máte vysoký či nízký krevní tlak, protože tibetská houba ho upraví na patřičnou hodnotu.

Využít se dá i jako prevence nemocí trávicího systému, léčí žaludeční vředy a pomáhá při nemocech slinivky břišní, jater, sleziny, močových cest a ledvin. Vzhledem k obsaženým přírodním antibiotikům působí protizánětlivě a dodává tělu energii. Též se proslýchá, že tibetská houba dovede zbrzdit vývoj metastázy a zabraňuje rychlému stárnutí.


Tibetské krystaly

Společenství kvasinek a bakterií používali lidé na celém světě už od pradávna pro výrobu zdravých kvasných nápojů a potravin, zejména různých kefírů. Nápoje, které se kvasným procesem vyrábějí, obsahují velmi vzácné a zajímavé látky, které se v běžné potravě téměř nenachází. Kvasný proces je tím chemickým zázrakem, který to umí. Tibetské krystaly jsou známy pod názvem japonské mořské krystaly, živá zrnka, nebo také vodní kefír. Produktem těchto krystalů je perlivý vodní kefír, který je nejen zdravým, ale i chutným a v letních měsících osvěžujícím nápojem, který lze pořídit za velmi příznivou cenu.

Tibetské krystaly jsou živá zrnka, rostou a množí se. Stačí jim k životu jen voda a cukr. Proto, aby nápoj kvasil, musíme do něj přidat sušené švestky, meruňky, fíky nebo rozinky. Pro zvýšení kyselosti můžeme přidat citrón.

Tibi krystaly mohou léčit a zlepšit průběh těchto potíží a onemocnění:

  • nervová onemocnění a deprese

  • žaludeční obtíže

  • problémy se žlučníkem, slinivkou

  • astma, katary průdušek

  • skleróza, vysoký krevní tlak a nemoci srdce

  • léčí kožní projevy alergií, ekzémy,akné a vyrážky

  • nemoci jater

  • ledvinové potíže

  • chudokrevnost

  • krevní potíže

  • nedostatečná tvorba bílých krvinek T-lymfocitů

  • nemoci ženských orgánů

  • zcela regeneruje imunitní systém

  • zpomaluje proces stárnutí

  • infarkty

  • snižuje cukr v krvi a léčí slezinu

  • žloutenková dieta

  • vylepšuje kvalitu pleti a vlasů

  • obnovuje rovnováhu střev

  • léčí záněty v těle i na těle


Stáčení nápoje, což je cezení do skleněné nádoby nebo PET láhve, ve které nápoj uschováme do lednice, závisí na naší potřebě:

  • nápoj po 24 hodinách působí mírně projímavě,

  • nápoj po 48 hodinách normalizuje a je hotov pro běžné užívání,

  • třídenní nápoj a starší spíše staví.

Hotový nápoj je velmi chutný, jako citronový džus, chuť si volíme sami množstvím cukru a přidáním sušeného ovoce. Chlazený je výborný a nízká teplota značně prodlužuje jeho životnost. Chuť je však jen jeden aspekt, avšak vynikajících léčivých účinků je mnoho. Říká se, že ten kdo užívá tento nápoj preventivně se léčit nemusí. Jsou lékaři, kteří doporučují minimálně jeden litr Tibi na jaterní problémy denně, jinému pacientovi totéž na ledvinové či močové problémy, jste unaveni?, tak alespoň 1,5 litru denně a bez syntetických léků.

Typické mikroorganismy izolované z kefírového zrna a nápoje

Lactobacill (Lb.)

Lb. alactosus

Lb. brevis

Lb. casei subsp. casei

Lb. casei subsp. pseudoplantarum

Lb. casei subsp. rhamnosus

Lb. casei subsp. tolerans

Lb. coryneformis subsp. torquens

Lb. fructosus

Lb. hilgardii

Lb. homohiochi

Lb. plantarum

Lb. pseudoplantarum

Lb. yamanashiensis

Streptococci/lactococci

Streptococcus cremeris

Streptococcus faecalis

Streptococcus lactis

Leuconostoc mesenteroides

Pediococcus damnosus

Kvasinky

Saccharomyces cerevisiae

Saccharomyces florentinus

Saccharomyces pretoriensis

Candida valida

Candida lambica

Kloeckera apiculata

Hansenula yalbensis

Mějte rádi své tělo
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky